2014. január 31., péntek

Az átmelegítő mézes-citromos gyömbér tea

A hideg téli napokon nagyon jók a melegítő hatású élelmiszerek. Ezek egyike a gyömbér is (Zingiber officinalis), amiből ez az ízletes tea készül.
A gyömbért leginkább szárított, őrölt fűszer formájában ismerjük a mézeskalácsban vagy a gyömbéres kekszben. Kevésbé fogyasztott termék a kandírozott gyömbér, pedig egy-egy zsíros-olajos vasárnapi ebéd után elrágcsálva megkönnyíti az emésztést, sőt a náthás időszakban véd a fertőzésektől, ha minden nap elrágcsálsz egy kis gyömbérdarabot. Frissen már jóval erősebb íze, de a mézes-citromos gyömbér teához ezt fogjuk használni.


Vegyél egy darabka gyömbérgyökeret a kedvenc zöldségesednél, otthon hámozz meg belőle egy kis darabot és reszeld le, kis lyukú sajtreszelővel. Ezt a gyömbér reszeléket forrázd le a vízforralóban vagy a tűzhelyen felforralt vízzel, kb. egy-két percig hagyd ázni, majd szűrd le. Mézzel és citrommal ízesítsd és még melegen fogyaszd el. A legjobb kortyonként meginni.  

kép forrása: www.ohmyveggies.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése