2014. február 22., szombat

A csíráztatható magvakról

A mai termékajánlóban a csíráztatható magvak mutatkoznak be. Erre célra külön termesztik a vetőmagvakat, a kerti zöldségmagvak csíráztatásra nem alkalmasak, mert egy részük vegyszerekkel kezelt. Ha csíranövényeket szeretnél enni, csak speciálisan, csíráztatásra alkalmas magvakat vásárolj.

Csíráztatható magvak listája
gabonafélék: árpa, búza, ősbúza, tönköly, zab
hüvelyesek: adzuki bab, csicseriborsó, görögszéna, lóhere, lucerna, mungóbab, szójabab, vörös lóhere, zöldborsó
egyéb: bazsalikom, brokkoli, fehérrépa, fokhagyma, mustár, napraforgó, póréhagyma, repce, retek, ruccola, vöröshagyma, vöröskáposzta, zsázsa

Miért jók a csírák?
Könnyen emészthető, magas tápértékű, élő ételek és nagy hatékonysággal szívódnak fel a bélrendszerünkből. Sok-sok vitaminnal, ásványi anyaggal és antioxidánsokkal ajándékozzák meg a szervezetünket. A csírázás folyamatában a legmagasabb a növények enzimtartalma, ezek a létfontosságú fehérjék számunkra is egészségesek.

Miben csíráztass?
Kapható speciális csíráztató tál, műanyagból, agyagból, vagy üvegből készült. Nagyobb méretű befőttes üvegekből te is készíthetsz házilag csíráztató edényt. A csíráztató edényekről és a csíráztatás folyamatáról, egy későbbi írásomban lesz szó.

Nálunk is többféle csíráztatható mag kapható, de ha valamelyiket éppen nem találod meg a boltunkban, rövid időn belül beszerezzük neked, hogy ne maradj kora tavaszi vitaminok nélkül. Március a tavaszi méregtelenítő kúrákról fog szólni, ehhez a csíráztatott növények tökéletesen megfelelő táplálékok.





fotók: Banga Szilvia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése