2014. július 1., kedd

Csokoládé a házipatikában

A legfinomabb antioxidáns a magas kakaótartalmú csokoládé. A legalább 70 %-os kakaótartalmú csokoládéból napi 4 dkg (majdnem fél tábla csoki) elfogyasztása számos betegségtől megvéd minket és mindezek mellett még nem is hizlal, mert kalóriatartalma nem nagyon magas (ellentétben a tejcsokoládéval). A polifenolok mellett több száz olyan vegyületet tartalmaz, melyek jó hatással vannak az egészségünkre. Sok hisztamint, szerotonint, triptofánt (aminosav), magnéziumot, foszfort. A csokoládéevés javítja a memóriát és csökkenti a krónikus fáradtság tüneteit is. A kakaóban található alkaloidok, a teobromin és a koffein (kisebb mennyiségben van jelen, mint a kávéban) vizelethajtó, értágító hatásúak, fokozzák a szívizom tevékenységét, elernyesztik a tüdő és a hörgök izmait. Már 1 kocka étcsokoládénak magasabb az antioxidáns tartalma, mint egy csésze zöld teának és egy pohár vörösbornak.

Táblás csoki választékunk


Boltunkban kapható 65 %-os kakaótartalmú finom étcsokoládé, kékszőlőmag- és héj őrleménnyel dúsítva. Így kicsit több benne az antioxidáns, mint a klasszikus étcsokikban, hiszen a kékszőlőben sok rezveratrol található, ami szintén egy antioxidáns vegyület. Napi fél tábla és máris sokat tettünk az egészségünkért. Kipróbálod?  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése